Bara njuta av sol, värme, vatten, blommor och djurlivet

Klockan är 20.00 onsdag kväll. Det är 27 grader på altanen i skugga. Badat fem gånger idag och funderar på en sjätte. Barnbarn här i eftermiddags och svärson, dotter och barnbarnens farmor. Underbart skönt. Kanske blir det exotisk natt? Alltså ej under 20 grader. Två igelkottar och katten som sällskap. ”Min” skata lurar i kulisserna. Hon hoppas jag ska gå in, så hon kan dyka ner i igelkottmaten. Två ringduvor bråkar med varandra. Julkaktusen trivs ute och har börjat blomma. Dahliorna positiv överraskning. Vet ju aldrig säkert vad det blir. Köper en påse med rötter och extremt vacker bild på blomster.

Skickat in en insändare idag om omsorgsfrågor, äldres och funktionsnedsattas omsorg. Var med på Storgatan i lördags (Röd lördag) och pratade med folk. Igår fika här på altanen med en eventuell ny medlem, som ville veta mer om (V) och Anna, partikamrat. Vi diskuterade livligt i två timmar. Bra form för politiskt möte! Annars är det rätt lugnt på den politiska fronten, i alla fall på kommunnivån. Lite debatt i tidningen (Smp) på insändarsidorna. Bra skrivet av (V)s toppkandidater på regionlistan igår (19/7) under rubriken ”Det ska gå att lita på sjukvården oavsett vem man är”. Bland annat ifrågasätts beslutet att bygga nytt sjukhus av ekonomiska och miljömässiga skäl. Pengarna behövs till innehållet i vården och nuvarande sjukhus kan byggas till och renoveras i etapper. I måndags skrev två centerpartister under rubriken ”Ingen nedsläckning på landsbygden i Växjö”. Nä, det håller jag verkligen med om! Det hela handlar om att Trafikverket vill göra sig av med en hel del gatubelysning, som inte svarar upp mot deras kriterier, som utgår från biltrafiken om jag förstår rätt. Allt kring gatlyktorna rör förstås pengar och parterna är dels Trafikverket, dels kommunerna. Det är stor risk att landsbygderna blir av med belysning. Det är miljarder det handlar om.  Har nu (C ) en lösning på detta? Jag läser texten och den slutar med att det kommer att bli en utredning om huruvida Växjö kommun kan ta ansvar för belysningen på landsbygden. Jaha. Och om svaret är nej?

Bra artikel idag av representanter för Synskadades Riksförbund om hur ”Det krävs fler åtgärder för att trygga en bra hemtjänst för synskadade”. Det behövs en stabilare bemanning (kontinuitet) där den enskilde synskadade och personalen känner varandra, skriver de. Det handlar om trygghet, att veta vilken personal från hemtjänsten som kommer.  Bra skrivet och det finns aspekter som jag inte tänkt på måste jag erkänna.

Nu är klockan 21.45. Lusten att bada har gått över. Det börjar skymma. Får tända utebelysningen.  I morgon ska det bli ännu varmare.

Carin Högstedt

Växjö 20220720

@hgstedt

www.carhog14.se

www.maqt.se

carin.hogstedt@vaxjo.se

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *