Fel beslut blev rätt beslut 14/6. Mårdar, stork, lodjur. Auktionsnöje.

Tiden rusar i väg. Ser att jag inte skrivit på en hel vecka. Värmeböljan gör mig disträ och långsam. Suger i mig skönheten i naturen, grönskan, det näst intill ljumma sjövattnet. 23 grader igår. Upp tidigt denna morgon. Klockan är 8 och jag har redan hunnit vara på COOP, för att köpa det som jag glömde igår när jag var på COOP; det viktigaste: Kattmat, torrfoder, till igelkottarna. Nu är jag väl rustad för både fåglarna och igelkottarna. Mest pilfinkar av småfåglar runt altanen, flest till antal och högst ljudnivå. Ett väldigt tjatter. I lördags i Eke, by norr om Växjö, såg jag för första gången mård, två mårdar sprang utmed vägen där dotter och jag just skulle ta bilen till Braås. Spännande. Och min familj i Gasslanda hade ett lodjur på tomten för någon vecka sedan!

Den gångna veckan med sol och värme har jag roat mig med att vara på auktion i Braås med min yngste bror som kom från Kalmar. Fina saker, många saker, många bud både i salen och via telefon och nätet. För att fortsätta på djurtemat så hade jag förälskat mig i en stork i plåt, rostig och påverkad av väder och vind någonstans i Skåne enligt proveniens. En stork för  trädgård alltså. Lite särskild relation till storkar. Skrev uppsats när jag läste etnologi i Lund (Folklivsforskning hette det då) om ”Storken i den pedagogiska fiktionen”. En underbar semestervecka på pustan (stäpplandskap) i Ungern för många år sedan associerar direkt till storkboet på Gästgiveriet som underhöll med att klappra med näbbarna. Nåväl. Jag köpte den rostiga storken och älskar den. Mycket nöjd med den liksom med den akvarell, målad 1851, som ingen ville buda på. Jag slog till på 100 kr. Ytterst nöjd med den också. Det var en rolig dag.

Några möten också. Regiongruppen  i måndags tog några timmar. Stora händelser när partierna äntligen inser att nytt sjukhus i Räppe är för dyrt för lilla regionen Kronoberg. Idag och igår är det regionfullmäktige och budgetdebatt. Följde debatten om och nytt beslut om att starta om- och tillbyggnader på nuvarande plats för lasarettet. Inledningen på den diskussionen lyssnade jag på igår. Förvånansvärt väluppfostrade inlägg. Modigt att ändra sig, sas det, om de politiker som tog rätt beslut i mars 2022 (alla utom V och L) och nu tar ett annat beslut som också är rätt. (V)-ledamoten Eva-Britt sa som det var: Fel beslut mars 22 men rätt nu. Hon tackade även de medborgare som engagerat sig i sakfrågan och bidragit med sina kunskaper om ekonomi, fastighetskunskap och hållbarhetsperspektiv. Bo Frank (M) sa också som det är: Det här beslutet har mer folkligt stöd än det tidigare Räppealternativet. Ska lyssna på budgetdiskussionen idag – så mycket jag får tillfälle till.

Skolavslutning i tisdags. Tårtkalas enligt tradition i Gasslanda med barnbarn och hugade vuxna.  Avslutade med en rejäl omgång sifferkubb. Riktigt trevlig eftermiddag och nu är det sommarlov, ett av de vackraste orden i svenskan. Nu börjar ÖKV (Öppna kanalen) sändningen regionens budget. Hur löser partierna ett jobbigt ekonomiskt läge? De styrande? Oppositionen S+V? Passa på att lyssna och se vad de du röstat på, eller inte, har att bjuda på.

Carin Högstedt

Växjö 20230615

@hgstedt

www.maqt.se

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *