Katt försvann men lyckligt slut. Nära operation men… 80 sidor om Ukraina. Isfritt.

Lyckligt slut! Drygt tolv timmar med försvunnen Caesar. Kom inte in med bror Julius, som dock inte visade någon oro. Började söka utefter stranden. Kunde Caesar ha gått ut på isen, som var i upplösning? Sitta i ett träd? Gick och lockade. Mellandotter anlände och vi gick igen utmed stranden, förbi garage och förråd. Tittade upp i träden. Vad har hänt? Jag börjar skissa på annons, lappar att sätta upp etc. Något sa mig att ge katten kvällen på sig innan efterlysning. Hela tiden koll på altanen och bordet där de brukar visa sig när de vill in. När mörkret fallit, så ser jag en svans röra sig därute. Välkommen hem Caesar! Han är torr, varm, ren och lite mallig. Har varit inomhus någonstans. Absolut inte i sjön, som nu idag fredag förmiddag är helt isfri. Usch så hemsk torsdag – men med lyckligt slut.

Sportlovsvecka. Barnbarnen här i måndags. Vi lagade mat, spelade spel, var på återbruket, handlade, Kajsa och jag var i stan, hon på Palladium där det var intressanta musikhändelser (tror jag) och jag gick på bokhandel, Noah gymmade. Så fikade vi med farmor och deras mamma hämtade så småningom. Idag träffas stor del av oss på visning av auktionen i Braås, som äger rum i morgon.  Alltid spännande, alltid väldigt snyggt uppställt och möblerat.

Sportlovsveckan är det färre möten. T ex Växjö kommun brukar undvika sammanträden den veckan. Men V Kronobergs distriktsstyrelse träffades i veckan första gången efter årskonferensen, den nya styrelsen där jag ingår. Mycket att diskutera och besluta på onsdagskvällen. Ny ordförande, Linnea Naess, drev mötet framåt med bravur. Innan dess långt styrelsemöte med ProLiv Kronoberg med bl a planering av årsmötet i mars och många punkter.

Igår eftermiddag när jag satt och såg ut, för att inte missa Caesars återkomst, ringde det.  Trodde någon granne kanske ringde om katten, svarade direkt och det var från ortopedkliniken. Ett återbudstillfälle för operation idag kl 10.00! Med hänvisning till bortsprungen katt tackade jag nej, men är beredd att komma med kort varsel när det erbjuds i normalfallet, svarade jag på fråga. Ser ljust ut! Kunde alltså varit på operation nu.

Dagens ETC idag 23/2 har 80 sidor specialnummer om Ukraina. ”Ukrainas sak är vår – så länge det krävs” är rubriken på ledarsidan. Tidningen saknar presstöd för närvarande. Någon form av besked om eventuellt bidrag kommer i maj om jag har rätt för mig. Det är läsarna som startat Dagens ETC och som kommer att avgöra framtiden. Insamling pågår. Man kan skicka pengar, bli delägare och ge prenumerationer i gåva. Skulle vara politiskt förödande att förlora denna röd-gröna tidning!  Förresten – hur länge ska vi skämma ut Sverige med att ge ukrainska flyktingar allmosor som inte räcker till någonting? Förvägra dem personnummer? Inte nog med att vara krigsflykting – själva situationen i flyktingmottagandet orsakar i sig depressioner.

Trevlig helg!

Carin Högstedt

@hgstedt

www.maqt.se

carin.hogstedt@vaxjo.se

 

 

 

I

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *