Påskresor, vårstädning, våfflor, godis, dödliga våldet mot kvinnor fortsätter.

Glad påsk alla – det är en dag kvar! Och denna söndagskväll.  Ingen sol idag men 12 plusgrader. Scillan i full blom. Så vackert. Måsar hörs från och till. Köpte penséer. De klarar lite frost om det skulle bli så.

Kollade i mina dagböcker från 2004 och framåt. Vad hände i slutet på mars och i början på april? För det mesta kallare väder. Helt klart. Ofta på resa maken L och jag: Malta, Porto, Hamburg, Gran Canaria, Halltorp (Öland)… Det var nöjesresor. Annars var det mycket resor i våra uppdrag den här tiden. Bra att ha lite anteckningar för att komma ihåg.

Annars sedan sist?  Deltog i Funkibators årsmöte. Det sas att jag gjort det sedan bildandet för en hel del år sedan. Kan stämma. Ett rent nöje att få höra vad som har gjorts det gångna året och vad som komma skall. Det sociala företagandet har arbetat med att utveckla bilderböcker och översätta till ukrainska. Har mycket kontakt med flyktingarna därifrån. Solceller har installerats. De använder ordet ”aktivitetsexplosion” om sin verksamhet. Votering om medlemsavgiftens storlek. Det blev fortsatt 50 kr. Styrelsen omvaldes. I framtiden ska tidsbestämda projekt leva vidare efter att de avslutats som projekt. Mycket bra inställning.

Styrelsemöte på Huseby på tisdagen och ägarsamråd (möte med representanter för Alvesta och Växjö kommuner) på onsdagen. Spännande fortsättning på utställningen/projektet Skog och vatten! Återkommer om det så småningom.

Bra av Vesna Precopic i DN kultur 28 mars: ”Häpnadsväckande att polisen prioriterar gängmord framför mord på kvinnor” är rubriken. -Ja, varför finns ingen nollvision när det gäller mäns våld mot kvinnor i nära relationer? Intressant att Kroatien är tredje landet i EU som infört femicid som särskilt brott. Det betyder mord på kvinnor för att de är just kvinnor. En form av hatbrott. Den som fälls för det kan få upp mot 40 års fängelse. Enligt Vesna så skriver polisen själv i sin årsredovisning att i flera polisregioner är mäns dödliga våld mot kvinnor större än skjutvåldet. Ändå prioriteras enligt samma polisväsende gängvåldet. Här finns mycket att göra! Det syns inget slut.

Påskdagarna har jag träffat barnbarnen och döttrar. Våffelfest bland annat. Godis till barnbarn. Gör verkligen inget väsen av påskhelgen. Har städat flera dagar. Det är OK nu inne och påbörjat ute. Lite roligt men får värk. Nu lugn kväll med spegelblank sjö. I morgon födelsedag. Absolut inget att fira. Men tårta för de närmaste blir det.

Stor nyhet att cykelbro över trafikplats Fagrabäck ska vara klar till hösten i Smålandsposten häromdagen.  På den ska man komma till Fyllerydskogen på bekvämt sätt. -Ja, redan nu finns ju och har funnits länge gång- och cykeltunnel under nuvarande väg. Genom den kom man rakt in i naturreservatet. Nu går den rakt in till ett anskrämligt kalhygge. Ja, jag har svårt att smälta detta gigantiska bygge.

Ha det bra!

Carin Högstedt

Växjö 20240331

@hgstedt

www.maqt.se

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *