Valutgången – vågar inte tro – oförutsägbart – kom söndag!

Plötsligt var hösten här. Regn, rusk, kyligt. Men vilken fin sommar – även i regnrika Växjö med omnejd. Badade in i september (1/9). Nu är vattentempen under min badgräns på 17 grader.

På måndag, dagen efter valet, av alla dagar har vi möte i Omsorgsnämndens arbetsutskott. Nu kommer skrivelser från (V) och (S) upp på dagordningen. Nämnden har i uppgift att yttra sig över V-motionen om ökad grundbemanning i omsorgen, alltså ökad personaltäthet. Förslag till beslut är att avslå förslaget, då det inte behövs – enkelt uttryckt. Det är en lång utredning bilagd, som jag inte har hunnit läsa ännu. Rekommendationen till kommunfullmäktige, dit motionen är på väg, är att avslå. Blir intressant för nya kommunfullmäktige! Flera partier har uttryckt muntligt och skriftligt att en ökad grundbemanning finns det behov av. S+L+MP mycket tydligt. Hur går det för dessa i valen på söndag?

Arbetsskor till omsorgsarbetarna hade både S och V med i sina budgetförslag. S har gjort skrivelse till nämnden. Förslag till beslut är i princip avslag med någon form av tröst genom att en omgång arbetsskor ska köpas in. Ja, det låter konstigt, men så står det.

V-skrivelsen om att även personer med funktionsnedsättning ska kunna vara spontana i sina liv genom att en volontärpool skapas, som ska kunna ledsaga en ungdom som kommer på att ikväll vill jag gå på bio. Ikväll, inte om tre veckor. Precis som vi gör så länge vi klarar oss utan stöd. Men det verkar inte gå vägen det heller, men här är bara en tjänsteskrivelse medskickad, inget politiskt beslut ännu.

Finns fler skrivelser och bl a ekonomisk redovisning, som inte är klar ännu, men som ska behandlas på måndag. Återkommer med rapport.

Den gångna veckan har gått till valarbete i valstugan, dörrknackning, utdelning av valprogram och ett välbesökt möte med partiets ekonomipolitiska talesperson Ali Esbati. Allt har flutit på, peppar, peppar. Förutom att min kommunpadda med handlingarna i låst sig och krävde besök på IT- avdelningen, som hade den under behandling en dag. Sedan fick min IT-hjälp-firma komma hem för att fixa kopplingen till Wifi, lösenordet borta.  Nu funkar det, tack och lov.

Nej, jag vågar inte tro något om valutgången. Det är olidligt oförutsägbart på alla nivåer. En dag kvar för kampanj. Söndagen går till att leverera valsedlar till vallokalerna och sedan stå utanför och dela valsedlar till hugade väljare. Egentligen onödigt, men trevligt under lång dag. Tyvärr har sabotage upptäckts i några vallokaler. Valsedlar har försvunnit och våra sedlar har dolts bakom annat partis. Hittills har M och V varit utsatta.

Ha en fin valhelg!

Carin Högstedt

Växjö 20220909

@hgstedt

www.carhog14.se

www.maqt.se

0706214959

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *