Val-trauma botas med städning, plus o minus-resultat

Torsdag kväll, ca 20.20. Kör hem från distriktsstyrelsemöte. Mörkt, riktigt mörkt, redan. Regnar. Stora mörkret är här. Burit in solstolarna till förrådet. Städar i något sorts post-val-trauma. Tar några dagar innan den mentala hälsan repar sig. Husligheten har varit bortträngd under valrörelsen; färdigmat, döda flugor på fönsterbrädena, pappershögar… Nu ska det bli annat av.

Valutgången för Vänsterpartiet plus och minus. Minus i riksdagsvalet i riket och i Kronoberg, lite plus i regionvalet, lite plus i vissa kommuner i länet. Tre nya mandat i Markaryd, Uppvidinge, respektive Lessebo. Plus i Växjö kommun men inget nytt mandat. Vi behåller våra fem mandat också i Region Kronoberg. Vi har alltså trots tappet i riksdagsvalet klarat oss tämligen bra i kommuner och region. Den tendensen finns i många kommuner/regioner i landet. Folket sprider sina röster i de olika valen.

Det är osäker situation när det gäller vilka som ska regera och i vilken konstellation på många håll. Varken Växjö kommun eller Region Kronoberg har ett tydligt resultat som går att bygga en majoritet på utan att ta in SD. Min dotterson har sagt att skolbarnen håller på SD. Jag kunde inte tro det, men ack så rätt han hade – resultaten i skolvalen ljuger inte. Vilken högervåg! I skolorna, på landsbygden, ja överallt. Förskräckande, svårsmält.  Noggranna valanalyser ska göras.

I morgon 17/9 är det fem år sedan maken L lämnade jordelivet. Vi samlas på kyrkogården, vi som bor i närheten för minnesstund. Sedan fika hemma hos mig, tänker jag. Så nu fortsätter städningen, förutom lite jobb vid datorn och mobilen. Solen skiner just nu. Igelkottarna är fortfarande aktiva. Runda och fina ska de klara av månaders dvala i sina bon.

Carin Högstedt

Växjö 20220916

@hgstedt

www.maqt.se

www.carhog14.se

carin.hogstedt@vaxjo.se

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *