Lögnens tidevarv? Göra-listor in absurdum? Bäckgatan 14, vardag igen, solglimt!

Vardagar igen. Påbörjat nermonteringen av julen. Så sakteliga. Sist är uteslingorna som behövs för att inte mörkret ska bli för mycket. Tänker mycket på hur det skulle vara att se en sandstrand, känna sol och ljumt vatten. Eller gå ut på varm altan i skymningen och se hur solcellslamporna tänds, höra igelkottarna mumsa på torrfodret. Idag 6 grader plus, snön borta, ingen is och gräset är faktiskt grönt. Låter som vår och ger lite hopp om bättre tider.

Läser Alex Schulmans krönika i DN 9/1: ”Vi lever i den obekymrade lögnens tidevarv”. Han skriver om politiska exempel på lögner från senare tid. När jag var liten var det direkt farligt att ljuga. Dels kunde tungan bli svart, dels såg Gud allt man gjorde, vilket kunde straffas.  Åtminstone ett skäl var ju ren lögn.

Igår var barnbarnen här hela dagen och vi gjorde lunch med förrätt och huvudrätt, spelade spel och fikade med deras farmor på eftermiddagen. Idag börjar skolan igen. Dotterdotter börjar sista terminen på högstadiet och ser fram mot estetiska linjen på Katedralskolan, dottersonen går i åttan.

På kvällen möte med kommunala gruppen. Många där, fullt i Lammhultssalen i kommunhuset. Glatt och frågvist.  Annorlunda att vara med i styret. Tidigare 16 års opposition äntligen slut. Inte längre motioner och interpellationer som diskuteras utan vad vi ska genomföra utifrån den bifallna budgeten i november 22. Och hur vi ska få dialogen med folk att flyta. Det blir Röda lördagar på Storgatan och så småningom öppnas Bäckgatan 14, nya lokalen, för allmänheten. Mycket med flytten just nu men det känns helt rätt att byta till en mer tillgänglig hemvist. Ikväll möte med distriktsstyrelsen, på torsdag styrelsemöte med V Växjö. Som sagt; Vardag och allt drar i gång. Sysslar för övrigt med valberedningsarbete och verksamhetsberättelse. Försöker beta av ”göra-listan”. Levt med listor så länge jag kan minnas. Undrar vad som skulle hända om jag inte lät mig styras av listor?

Medan jag suttit vid datorn ett par timmar så har det hänt: Solglimt och inget regn.

Carin Högstedt

Växjö 20230110

www.maqt.se

@hgstedt

Carin.hogstedt@vaxjo.se

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *