Fåglarna runt knuten, Kulturnatten, IVO fyrkantigt, Bäckgatan 14, kärnkraft utan uran och avfall?

Grämer mig att jag missade Mats Wingborgs föreläsning på Kulturnatten. Han var på Kulturparken Småland och talade på temat ”Högerstyret – varför hamnade vi här och vad gör vi nu? Arrangör (S) i Växjö. Tycker om det han skriver och trevligt att han besökte sin hemstad. Men missade det fast jag kollade det digra programmet. Jag uppehöll mig på stadsbiblioteket i flera timmar. Hade pass vid Bibliotekets Vänners bord. Mycket folk! Många bekanta och vänner! Musik, föreläsningar, samtal, folkdans…

Fåglarna runt knuten lätt räknade även i år. Minns något liknande förra och förrförra åren också. Skickade in rapport om 5 skator, 2 talgoxar, 1 koltrast, 1 blåmes, 1 kråka och 1 kaja. Vet inte var nötväckorna höll hus. Gräsänderna har ju öppen sjö så de kommer inte upp till fågelmatarna så ofta. Räknade även hos min familj i Gasslanda. Förutom talgoxar, blåmesar och pilfinkar räknade vi in en tall- eller entita, svårt att se på håll, plus en större hackspett.

Mycket bra skrivet av fem företrädare för vårdfacken idag (30/1) i Smålandsposten om ”Missriktad kritik mot Ivo skadar förtroendet för ledningen i regionen”. Verkligen uppseendeväckande att den politiska ledningen i Kronoberg sågar den statliga tillsynsmyndigheten med ”en ganska fyrkantig kontroll som inte betyder så mycket”. Var lite mer ödmjuka menar de fackliga, raljera inte.  Väl formulerat och läs- och tänkvärt. Bakgrunden är förstås att Ivo riktat kritik på flera punkter på vården i Kronoberg. ”Ska kronobergaren vara orolig för att inte få bra vård?” Den frågan ställer Smp och ville ha debatt. Men de ansvariga tackade nej! Det blev ett samtal med två fackliga representanter, en undersköterska och en sjuksköterska som sändes i Smp.s TV och live på redaktionen. Lyssnade. Mycket info om situationen på sjukhuset under en halvtimme.

Trött och håglös. Men ska skärpa mig och få lite gjort. Snart dags för styrelsemöte med V Växjö. Förberedelser till årsmöte bland annat. Positivt – stort intresse för vår nya lokal, Bäckgatan 14, invigd på Kulturnatten! Läget skapar många nya möjligheter till verksamhet utöver det vanliga. Det får jag återkomma till.

Notera: De små nya gulliga kärnkraftverken som det talas om och hoppas på – de behöver inget uran och har inget avfall. Eller?

Carin Högstedt

Växjö 20230130

@hgstedt

www.maqt.se

carin.hogstedt@vaxjo.se

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *