Korgstolens öde, lotteriförbud mot S – hot mot all opposition, fullsatt 1 maj med stuns.

Vilka dagar! Kylig nordan ibland men däremellan sol och skönt. Humlor, fjärilar, pilfinkarna tillbaka här. Vet inte var de har varit. I huvudsak stannfågel, säger fågelboken. Förra året kom första igelkotten fram 16 maj. Hoppas jag inte har rensat och ändrat för mycket på och kring altanen. Igelkottar vill ha stökiga trädgårdar.  Det här är min andra helt lediga dag efter 1 maj, inga möten, och mycket har blivit gjort. Ett par krukor kvar att plantera i men i huvudsak klart och jag är nöjd.

Besökte Bauhaus som ligger nära mitt hem, ett tämligen nytt köptempel som jag inte har varit i tidigare. Tittade på trädgårdsavdelningen. Behövde lobelia. Snubblade över en trädgårdsstol med lite gung i. Den kändes rätt. Sagt och gjort. Korgstolen som jag suttit i ute, i sex år, vinter som sommar, har tjänat ut. Katter har haft den som klösbräda, inte minst min Tassi. Underredet trasigt. Väl hemma kontaktar jag min mellandotter som är en hejare på att sätta ihop saker och läsa manualer. Inte ont anande så säger hon ja till att titta in på hemvägen från jobbet. Eftersom jag är oduglig till sådant här, så har jag lärt mig att be om hjälp i stället för att göra fel. Det går bra. Stolen invigs med en kopp te. Så ska gamla korgstolen, ett mindre åbäke, bort. Vi vänder och vrider i min bil, i hennes bil. Nä, den går inte in. Försöker slå den i bitar med hammare. Tar till såg. Slutligen pressas stolen in efter att benen sågats av. Idag har jag begravt den på återbruket i container för målat trä, som arbetaren där sa det skulle vara. Har en likadan inomhus och den är hel!

1 maj var väldigt lyckat och energigivande! Älghults blåsorkester i täten. Många i ledet, stuns i talkörerna. Är fäst vid den klassiska: ”Flyktingar har inget val – ingen människa är illegal”. Tänkvärd, humanistisk människosyn. Musiken var ett band med latinamerikansk musik, Raices (Rötter). Så bra! Gav oss tillfälle att skandera också klassiska: ”El pueblo unido – jamás sera vencido!” Ett enat folk kan aldrig besegras! Hoppfullt. Ilyas Hassan, från V.s partistyrelse talade liksom Maria Garmer, V.s kommunalråd i Växjö kommun. Bra, riktigt bra, om vad som händer och inte händer i Sverige och Växjö och vad som behöver göras för att öka jämlikheten och se till att alla har råd med t ex mat på bordet. Palladium fullsatt. God stämning.

Har sett och hört att SD vill förbjuda (S) att fortsätta sitt framgångsrika lotteri, som ger dem inkomster. Inte tänkt så mycket på det – bara ungefär varför vill de det? Så läser jag ledaren i DN idag: ”Svensk demokrati skickas ut på en farlig resa”. Nu förstår jag. Fy fan faktiskt. Varför gäller förslaget att utreda inte alla donationer av olika sorter? Nä, för SD ska ”dra åt kranen” och nästa år ska det bli ”fattigare första maj”. I Dagens ETC har Göran Greider skrivit ledaren, på samma tema: ”Sossehatet slår blint och ursinnigt”. En behöver inte vara sosse för att bli rädd för vart högerregeringen för oss. Det handlar om mycket mer än ett lotteri.

Ha det så bra, våren är ändå ljuvlig!

Carin Högstedt

Växjö 20230503

@hgstedt

www.maqt.se

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *