Växjö Pride – vilken glädje! I hjärtat på (V) – Bäckg 14. Visdomstanden ut. Maskrosor lyser upp.

Flyttat ut datorn, radio, parasollen för att kunna sitta ute och skriva och samtidigt följa naturen och djurlivet. Just nu gör en igelkott mig sällskap. Dricker jättemycket vatten. Varmt och torrt. Fantastiska dagar vi haft här i inre Småland. Knoppar brister så det hörs. Blommor slår ut. Många gula. Det är säsong för maskrosor. Ser att igelkottarna uppskattar växtligheten. De plöjer fram genom gräs och maskrosor, De är skyddade. Därför får det vara lite stökigt.

Igår var det tionde året med Prideparad i Växjö. Jag har aldrig missat; har svårt att tänka mig att inta vara med. Men tiden går och sliter. Tänkte faktiskt att om knäna krånglar, så går det bryta. Det höll. Det psykiska lyftet att se alla glada människor, i paraden och utmed paraden, lyfter även värkande knän. Stekhett i stan. Har inga siffror på närvaron, men det är väldigt många i Växjö som deltar och som visar uppskattning på marschvägen. Det är verkligen en folkrörelse, en aktion som uppskattas av vitt skilda människor. Dotterdotter snart 16 år, är med för andra året i rad, i avdelningen för fritidsgårdarna. Så roligt att träffa henne i detta sammanhang. Växjö Pride, det bästa eventet på hela året!

Veckan har varit fylld med möten, avbrutet av först bilbesiktningen och ångesten inför den (gick mycket bättre än väntat) och så resultat av en annan besiktning: Utdragning av visdomstand. Gick bra – numera får en ju rejält med bedövning. Tog bara en halvtimme att få ut tre rötter. Jag berättade om min upplevelse när jag var hos tandläkare 1952 utan vuxet sällskap. Där drogs ut tand, utan bedövning, och den tanden satt verkligen fast. Vilket trauma. Och blod! Fick vara hemma från skolan två dagar. Jag berättade om denna aldrig glömda händelse och tandläkaren och sköterskan sa att då fanns inte bara åsikten att det inte gick att bedöva vid utdragning; man hade också en föreställning om att barn inte känner smärta… I alla fall så gick det bra och efter ett dygn så behövde jag inte bomull i munnen längre.

Så var det Mello igår. Jag följde det till och med Finlands bidrag. Stängde då av för jag var trött. Sov sedan åtta timmar utan avbrott. Sällsynt. En prideparad per dag troligen bra medicin.  Förstår att Sverige och Loreen vann. Grattis! Kanske ska jag se hela programmet i efterhand. Idag söndag val i Turkiet. Mycket intressant att följa utgången. Röstar majoriteten på något nytt, något annat än Erdogan? Finns fortfarande hopp.

I morgon regiongruppsmöte. Budget m m. Jag har inget uppdrag i Region Kronoberg, men deltar när jag kan i mötena. Håller mig uppdaterad. Har också något eller flera pass för att hålla öppet på Bäckgatan 14. Välkomna dit. Kaffe, info och samtal för den som vill. Nu har vi flyttat ut på gatan vid vackert väder. Nya lokalerna är på väg att bli en tillgång – just för tillgängligheten, ett steg över tröskeln så är du i hjärtat på Vänsterpartiet i Växjö kommun.

Carin Högstedt

Växjö 20230514

@hgstedt

www.maqt.se

carin.hogstedt@vaxjo.se

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *