Sol, vind och vatten. EU-val – använd rösträtten! Fram med dammsugaren…

Torsdag eftermiddag. Dagen började bra. Satt försjunken i Dagens ETC, pappersvarianten, på altanen. Kände att någon/något bet mig i en tå. Det var en andhona som fascinerades av röda tånaglar. Fick en halv fralla i småbitar. Helt bekymmerslös över närheten. Trevligt. Får se om hon dyker upp (hm) igen. Annars är det som alltid sommartid övervägande pilfinkar här. Ser just nu fem samtidigt. -Ja, de får mat även sommartid.

Vilken sommar som kom helt plötsligt. Underbart. Men blåsigt här vid sjön. Vågor med vita gäss. Hindrar mig att bada. Men första doppet togs i söndags, 19 maj. Kallt i vattnet (ca 15) men skönt. Sedan har veckan varit full av annat än bad. Ska skaffa en vattentermometer. Den gamla ur funktion.

Har varit i valstugan några pass. Funkar bra med röda cykeln, lite utemöbler och kaffe med mera på Storgatan. I lördags även partilokalen på Bäckgatan öppen. Folket är intresserade, folket är också ointresserade. Men jag har en känsla av att intresset är större i år än förra EU-valet. Hoppas att Sverige visar ett högt valdeltagande och att rösterna går åt vänster för ”klimatet, välfärden och trygga jobb” som det står på min senaste T-shirt.

Så var det styrelsemöte med Bibliotekets Vänner. Nu är höstens program helt klart. Det blir som alltid intressanta föreläsningar. Roliga möten med nya i styrelsen och många idéer.

På lördag är det auktion i Braås. Två av mina bröder kommer i morgon fredag från Kalmar respektive Gusum och så ska vi vara med på lördagens liveauktion. Ska bli så roligt. Det är väldigt mycket grejer – konst, porslin, glas, keramik… Besök kräver att jag plockar fram dammsugaren och gör lite ansträngningar inomhus.  Så det här blir kort och saknar politisk udd känner jag. Så kan det bli när syrenerna blommar och aklejorna likaså. Båda hämtade från mammas och pappas trädgård i Sörbo utanför Oskarshamn för många år sedan. Aklejorna sprider sig hej vilt. Om vinden mojnar så blir det en kort simtur ikväll. Och så möte i min bostadsrättsförening.

Ha en skön helg!

Carin Högstedt

Växjö 20240523

@hgstedt

www.maqt.se

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *