Rösta! Rösta för mänskliga rättigheter, jämställdhet, klimatet, miljön, djurskydd

Söndag. +30 grader i skuggan i min skrivhörna. Åska och skyfall kan vara på väg. Vaknade till en ljuvlig morgon med stilla sjö. Direkt ner i badet efter frukost, kl 8.00. Simmade från sågverkspiren till bastubryggan i vanlig ordning. När jag vände så mötte jag granne och farmor till våra barnbarn mitt i sjön. Vi är ivriga badare båda. I övrigt inte en själ mer än storlommeparet och en andhona med sju dunungar. Underbart. Ca 21 grader i vattnet.

Veckan som gick var fylld med bra möten varje kväll. Kommunala gruppen hade på måndagen ett mycket välbesökt möte (krävdes hämtning av stolar) med inbjudan av tjänsteperson från VEAB, Josefine, som informerade oss om projektet koldioxidinfångning, något som inte är enkelt att förstå rent tekniskt. Men så roligt att Växjö kommun är med i den skara som ägnar kraft åt detta med infångning – som vad jag förstod är en lönsam investering. Norge och Danmark är föregångare.

Valnämnden hade utbildning för alla valförrättare om vad som ska göras på själva valdagen 9 juni. Väldigt mycket folk i Ulriksbergskyrkan. Och mycket att hålla reda på. Förtidsröstningen hade då, i onsdags, ökat med 38 % sedan förra EU-valet. Jag har också förtidsröstat, på stadsbiblioteket, där det var mycket bra översikt över flödet jämfört med tidigare val. Nu är röstmottagningen placerad i utrymmet som tidigare var café.  Ja, fortsätt rösta! Visa att Sverige och Växjö kommun står upp för mänskliga rättigheter, jämställdhet, klimatomställning, miljö… och mot extremhöger, klimatförnekare, murar etc.

Ser i programmet för Scensommar 2024 att det finns en del event att planera in för min del: 30/6, Sara Riedel på Kvarnabacken i Rottne, 18/7, stand up med bl a Özz Nujen i Gemla Folkets Park. Hembygdsparken i Braås har också stand up i augusti. Stort utbud för barn hela sommaren och på alla möjliga platser. Sannerligen värt en eloge att kommunen ger invånarna avgiftsfria möjligheter till kultur och lek hela sommaren också på orterna utanför staden.

Det åskmullrar då och då men på avstånd än så länge. Mycket lågt lufttryck, som gör mitt huvud tungt. Kattslagsmål på altanen. Julius försvarar sitt revir och Röda Katten från grannhus vill inte tillåta det?

En veckas valrörelse kvar. Har varit i (V)s valstuga (som är Röda cykeln, bord och stolar m m utan stuga) på Storgatan. Tycker det är stort intresse och kunskap om 9 juni vid det här laget. Men känslor och hopp är en sak, valresultat en annan. Spännande valvaka lär det bli i alla fall! Kommande vecka är det styrelsemöte med Huseby Bruk AB, valnämndsmöte och ska till sjukhuset för röntgen av onda högerknät. Ska följa valrörelsen och eventuella debatter så mycket jag kan för det är intressant och viktigt.

Carin Högstedt

Växjö20240602

@hgstedt

www.maqt.se

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *