Använd din rösträtt!

Lördag före Valdagen. Opinionen ser bra ut för klimatet och S+V+MP – om översätts till ett riksdagsval. Men så enkel är inte den politiska matematiken. Hur som helst – Jonas Sjöstedt är känd och omtyckt, ett bra första namn på V-listan och Hanna Gedin blir bra i parlamentet. Om opinionssiffrorna stämmer någorlunda så kommer hon som andranamn in. Valkampanjen pågår ännu.  Kamrater finns på flera platser i kommunen med svar på frågor och info om varför det är viktigt att rösta och att göra det till vänster. En röst till vänster är en röst mot homofobi, klimatförnekelse, murar mot omvärlden… En röst till vänster är en röst för klimatåtgärder, jämställdhet, jämlikhet, justa arbetsvillkor, asylrätten, utveckling av järnvägarna i Europa…

I Dagens ETC 7/5 uttalar sig Jan Guillou om DCA, det avtal mellan USA och Sverige som ska tillåta 17 amerikanska baser i Sverige där svenska lagar inte gäller. Det som har väckt tydliga protester från fredsrörelsen m fl i förslaget till avtal är det faktum att det inte säger nej till kärnvapen i dessa baser. Guillou summerar att ”…högern har lyckats. Vi ska vara som en amerikansk delstat utan rösträtt”. Hårt men mycket bra sagt, tycker jag. Snart kommer beslut i riksdagen om avtalet. Som det verkar kommer alla partier att köpa det inklusive kärnvapnen – förutom V och MP.

Vi ledamöter i Valnämnden startar i morgon med träff 7.30 på gården till gamla kommunhuset. Där väntar bilar som ska ut till kommunens röstlokaler med fikapåsar till valförrättarna. Vi ska också kolla tillgänglighet, skyltning, flödet… och höra med de arbetande hur läget är. Jag har södra Växjö stad tillsammans med Ulf (M). Vi har några timmars paus under dagen och avslutar med att delta i rösträkningen på sena kvällen. Lång dag men intressant och hoppas på stort valdeltagande.

9 juni är min mammas födelsedag. Hon skulle blivit 108 år i morgon.

Ha en skön kväll och använd din rösträtt i morgon, om du ännu inte röstat!

Carin Högstedt

Växjö 20240508

@hgstedt

www.maqt.se

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *